NO MONITOR!

Egészségnap a Bárcziban

Most, a világjárvány közepén még jobban előtérbe kerül az egészség, az egészségmegőrzés fontossága. Az életmódunkkal sokat tehetünk azért, hogy ne betegedjünk meg. Március 31-én a Bárcziban Egészségnapot szervezünk. Sajnos most csak online, de remélem, hogy ennek ellenére jól fogjátok érezni magatokat!

Az elmúlt hetekben sokat ültetek a számítógép előtt, ami nem jó egy fejlődő szervezet számára, ezért szerdán – ha egy mód van rá – ne internetezz, ne játssz a számítógépen!

Menj ki a lakásból, légy minél többet levegőn, túrázz, kirándulj a járványügyi szabályok betartásával!

Feladatok:

 1. LÉPÉSVERSENY
  Gyalogolj! Lépésszámláló alkalmazással vagy okosóra/okoskarkötő segítségével mérd meg a lépésszámodat március 31-én. Ha erre nincs lehetőséged, akkor becsüld meg, hogy aznap mekkora távolságot tettél meg. Aki akar, bringával is mehet, csak akkor jelölje, hogy mekkora távot biciklizett, rollerezett. Ha nincs lehetőséged kimenni a lakásból, esetleg futópadot, szobabiciklit is használhatsz.

  Az adatokat küldd el név és osztály megjelölésével március 31-én 20 óráig az osztályfőnöködnek!CSIGAPONT SZERZÉSI LEHETŐSÉG!
  A versenyt az az osztály nyeri, aki létszámarányosan a legtöbb lépést/távot tette meg az EGÉSZSÉGNAP alkalmából. Bakancsot fel, indulás!
 2. TÚRÁZÁS:
  Egyre jobb az idő, ez remek alkalmat teremt a túrázásra. Egy kiadós séta a tiszta levegőn testnek és léleknek egyaránt jót tesz. Ebben nyújtanak segítséget ezek a honlapok, amelyeken remek túratippeket találhattok:

  https://turistautak.openstreetmap.hu/turautvonal.php
  https://www.termeszetjaro.hu/hu/tourplanner/
  https://www.mountex.hu/turatippek
  https://kirandulastippek.hu
  Az egészségnapon és a tavaszi szünetben menjetek kirándulni a családdal! Küldjetek fotókat a tájról, virágokról, fákról, állatokról a molerne.peterszegi.edit@barczialtisk.hu e-mail címre április 8-ig, hogy az iskola honlapján megmutathassuk a legszebb alkotásokat!
 3. JÓL NÉZ KI, FINOM ÉS EGÉSZSÉGES!
  Az egészségünket nagyban befolyásolja az étkezésünk is.

  Készítsetek egészséges ételeket és küldjetek róla képet a fenti e-mailcímre március 31-ig.
  Ehhez egy kis segítség:
  https://www.nosalty.hu/ajanlo/inycsiklando-egeszseges-etelek-20-csodas-otlet-legfrissebb-recepjeinkbol

Jó túrázást, szép időt!

Erőt, egészséget!

 Testnevelők, Öko-munkacsoport