A tanév során megvalósuló programok, pályázatok

Határtalanul

Iskolánk pályázott az Emberi Erőforrások Minisztere által meghirdetett „Határtalanul” programban, amelyen 1.698.000,- forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A program keretén belül 2015. június első hetében ötven hetedikes tanulóval és öt kísérő tanárral Erdélybe látogatunk, ahol megismerkedünk az ott élő magyarság hagyományaival, szokásával, kultúrájával.

Olvass tovább
Erasmus+

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy iskolánk 2019 tavaszán pályázatot nyújtott be a Tempus Közalapítványhoz, amelynek elbírálása során intézményünk 20120 Euro támogatásban részesült.

Olvass tovább
Ökoiskola

A környezettudatos szemlélet kialakítása és fejlesztése, a fenntartható fejlődés érdekében megkülönböztetett hangsúlyt kell fordítani a tanórai és tanórán kívüli tevékenységek szervezésekor a környezeti jelenségek iránti érzelmi viszonyulásokra, a pozitív elkötelezettségek és attitűdök fejlesztésére, a környezeti-természeti károsodások megelőzésére, a környezetvédelmi szemlélet kialakítására:
Fontos a környezeti nevelési és a fogyasztóvédelmi feladatok beépítése a mindennapi nevelőmunkába.
E cél érdekében öko-munkacsoport jött létre a feladatok koordinálása céljából, öko- munkatervet dolgoztak ki. Minden munkaközösség munkatervében megjelenik célként és feladatként az egészséges életmód és környezettudatos nevelés.
Az ÖKO program rendezvényei minden hónapban megvalósulnak, és az részt veszünk az ÖKO-hét rendezvényein 2015. áprilisában.

Olvass tovább
Megfélemlítés elleni program

Megfélemlítés elleni program

Iskolánk a tavalyi tanév során bekapcsolódott a Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány által szervezett Iskolai és Cyber Megfélemlítés Elleni Programba. A program a megfélemlítés megelőzésére és megszüntetésére irányul. Partnereink a programban a BRFK, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, a Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány. A program ebben a tanévben is folytatódik a felső tagozaton.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv TÁMOP 3.4.3. pályázatán „Tehetséggondozás Békásmegyeren” címmel jelentős támogatást nyert tehetséggondozó programunk. Intézményünk pedagógiai munkájának eddig is fontos és hangsúlyos eleme volt a tehetségek felismerése és gondozása. Ezt szolgálják a speciális tantervű osztályaink is. Most új lendületet vett ez a tevékenység.

Olvass tovább

A 2017/2018-as tanévben a Nemzeti Tehetség Program (NTP) által kiírt nyertes pályázata segítségével színes és kalandos művészeti tehetséggondozó programban vettünk részt.

Olvass tovább

Archívum

Köznevelés az iskolában (TÁMOP-3.1.4.) Mentoráló intézmény, modelliskola program

A megvalósuló projekten belül intézményünk a Módszertani innováció területen pályázott, melynek célja a legjobb nevelési-oktatási módszerek elterjesztése. A pályázat elbírálása még folyamatban. A nyertes intézmények módszertani központként működve más iskoláknak nyújtanak segítséget a sikeres pedagógiai példák elsajátításában. Rendszeres bemutató órákkal, műhelymunkák szervezésével mutatnánk be az integráló intézmény működését.

Olvass tovább