MAGYAR NÉPMESE NAPJA a BÁRCZIBAN
„A mese maga a kincs, de az út is, amelyen eljutunk hozzá”.
Hazánkban a Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére 2005 óta szeptember 30-án ünnepeljük a Magyar Népmese Napját, Benedek Elek születésnapjának tiszteletére. Iskolánk is minden évben megünnepli ezt a neves napot.
Az iskolarádióban 2022 szeptember 30-án, pénteken, az első óra elején egy felsős diák emlékezett meg híres meseírónkról és a népmese életünkben betöltött szerepéről. A mese reményt és erőt adó, csodával meglocsolt szigorú tanítónk, aki mindig azt mutatja meg magából, amire épp szükségünk van. Egy kedves hagyományt követve, ezután felsős tanulók látogattak el az alsós osztályokba. A kicsik már nagyon várták őket. Egy-egy szép magyar népmesét olvastak fel nekik.
Ezzel egy időben az első órán hallott meséhez meseillusztráció-készítő rajzversenyt hirdetett az iskolai könyvtár az 1-4. osztályos tanulók részére. Az alkotásokat kiállítjuk majd az eredményhirdetés után az iskolai könyvtárban, novembertől pedig a III. kerületi Platán Könyvtárban is. A délután is tartogatott egy meglepetést.
„Papírszínház: kézműves mesefoglalkozás” címmel hirdettünk programot szeptember 30-án délután az iskolai könyvtár olvasóteremében, amelyet dr. Kerekesné Agárdi Noémi, tanítónő tartott alsós tanulók számára. Nagyon sokan eljöttek mesét hallgatni, játszani, énekelni és kézműveskedni. Végh Éva tanárnő és Sziklai Edit könyvtáros szervezte a programokat és segítette a délutáni foglalkozást is.
Köszönjük a mesemondó diákoknak a szereplést, és a szervezést segítő pedagógusoknak a segítőkész hozzáállást. Reméljük emlékezetes marad sokáig a Magyar Népmese Napján megélt élmény!

Meseolvasóink névsora:
8.a Kapitány Boglárka, Pokorny Lili, Scheyer Lili, Türk Jusztina, Zana Zoé
8.b Aklan Dalma, Szántó Inez
8.m Dobróczi Dániel, Héri Balázs

7.a  Kovács Levente
6.a Ficzere Gergő, Kis Milán. Lukasik Nóra, Ribár Levente, Szántó Lara, Tóth Zsigmond, Wolsky Bálint
6.b Gulyás Anna, Hódosi Lili, Jezernyiczky Liza, Orji Dávid
6.c  Szalka Luca, Wenczl Alexandra
6.m Zsögön Emma

A programon készült képeket a galériában nézhetik meg az érdeklődők.

Képek