Iskolanap

 

Az iskolanapot minden évben nagy várakozás előzi meg. Kicsi és nagy tudja, hogy ez a nap a felhőtlen jókedvről, a vidám játékokról, a finom falatokról – is – szól.

Ám idén minden eddiginél különlegesebb napot terveztünk, szerveztünk a gyerekeknek. Már a nap is különösen indult, hiszen a tornateremben találkozott mindenki reggel 8:00-kor. Zsúfolásig megtelt a tér, ahol rövid köszöntés után felcsendült a Bárczi-induló, aminek refrénjét teli torokból énekelte minden tanár és tanuló. Majd megnéztük az iskola bemutatkozó filmjét, melyet a 7. évfolyam tanulói készítettek – ők így, ilyennek látják a Bárczi múltját és jelenét. Az iskola első igazgatója Barlai Kati és az idejáró gyerekek közül már felnőtté váló színészek, zenész és sportoló, ill. egy szülő mesélt élményeiről, érzéseiről, arról, hogy mit is jelent neki a BÁRCZI. A film után zeneszóra, tűzijátékkal érkezett a szülinapi torta, melyből mindenki kóstolhatott egy szeletet, így nemcsak szemünkkel és fülünkkel, hanem ízlelőbimbóinkkal is átérezhettük a nap ünnepélyességét.

A délelőtt folyamán különleges programok várták a gyerekeket. Kézműveskedhettek, kirakóval játszhattak, hangszerekkel zene-bonálhattak, akadálypályán tehették próbára ügyességüket, célba dobhattak s minden ismeretüket előhívhatták a farsangi kvízben. Sokan persze már reggel magukra öltötték a jelmezüket, hiszen ez a nap a farsangi forgatagról, jelmezes felvonulásról és az eszem-iszomról is szólt. A hetedikesek által üzemeltetett büfékben mindenki talált kedvére való falatokat.

…és könnyen lehet, hogy a kézműves foglalkozáson éppen 40 álarc készült, a hangszerekből 40 különböző hangot csaltunk elő, az akadálypálya sikeres teljesítéséhez 40 izmot mozgattunk meg, sőt a célba dobásnál épp 2×40 labda röpült a kosárba…

Ezen a délelőttön zajlott a többfordulós iskolatörténeti vetélkedő döntője, amelyen a 6.b és a 8.a tanulói jeleskedtek.

Délben tombolanyeremények találtak gazdára.

A délután sem volt eseménytelen. Az alsós osztályok farsangi játékokat szerveztek. Miközben fogyott a porcukros fánk és a gyümölcslé, székfoglalóval, tréfás játékokkal, ötletes jelenetekkel és vidám táncolással töltötték az időt.

Este a felsősök a retrodiszkóban fergeteges hangulatban buliztak.

A nap végére mindenki elfáradt, de boldog mosollyal gondolt vissza kicsi és nagy a nap minden felejthetetlen percére.

Kicsi és nagy, gyerek és felnőtt, mindenki boldogan és büszkén gondol majd az iskola 40. születésnapjára.

Isten éltessen még sokáig BÁRCZI!

Képek