A „Vadócok” színjátszó kör idén is lehetőséget kapott, hogy a József Attila Színház „Ádámok és Évák” ünnepének diákelőadásán szerepelhessen.

Hat évvel ezelőtt volt először lehetősége kis színjátszóinknak szerepelni a „világot jelentő deszkákon”. Az első darab Madách Imre: Az ember tragédiájához kapcsolódott. A színház célja egy olyan hagyomány teremtése volt, ahol a kis diákok közvetlenül is találkozhatnak a teátrum varázsával.

Minden évadban egy-egy érdekes téma köré csoportosuló irodalmi alkotásokból választhattak a bekerülő színi csoportok. Mentor segítségével került feldolgozásra és előadásra – 10-10 percben – a kiszemelt mű.

Az idei évben az „Ajánlott olvasmányok röviden” témakör keretében a „Vadócok” Iskolai ikonok címmel mutatott be egy rövid darabot Leiner Laura: A Szent Johanna gimi c. regényciklusa alapján.

Hosszú és lelkes készülődés előzte meg az előadást. H. Láposi Éva szakkörvezető- tanár rendezte a darabot és a gyerekek ötleteit is figyelembe véve Sziklai Edit, könyvtáros írta meg a szövegkönyvet. Mentorunk idén is Fehér Anna, Jászai Mari díjas  színművész volt, akinek nagy köszönettel tartozunk a sok jó tanácsért és a szeretett teli segítségért. Az iskoláról egy rövid bemutatkozó film is készült, mely a színmű előadása előtt vetítésre került. Szép eredményt értünk el, mert a zsűri a „Legmaibb történet” díját adta a „Vadócoknak”.

A kezdetek óta minden évben, már hat alkalommal vettünk részt ezen a nagyszerű eseményen. Nem felejtjük a közönség lelkes tapsát és az örömöt, hogy diákjaink szeretnek olvasni, játszani és másoknak játékuk által élményt és vidám perceket nyújtani.