Idén negyedik alkalommal kapott lehetőséget 2018. január 22-én a Bárczi Géza Általános Iskola színjátszó köre arra, hogy a József Attila Színházban bemutathassa produkcióját.

A „Vadócok” Arany János csodálatos balladáját, az „Ágnes asszonyt” dolgozták fel. A lelkes kis csapatot Horváthné Láposi Éva, magyar tanárnő (a színkör vezetője) készítette fel, aki egyben a darab rendezője is. A díszleteket Végh Éva, rajztanár és a képzőművészeti kör tagjai készítették. Az alkotó folyamatot Fehér Anna, színésznő kísérte végig mentorként. Sok hasznos tanácsot és lelkesítő szavakat kapott tőle a csoport. A művet pedig Sziklai Edit, könyvtáros dramatizálta a közös álmok alapján.
A készülést nagyban segítette, hogy az iskolánk nyert az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán, melyet a Nemzeti Tehetség Program keretén belül hirdettek meg tehetséges fiatalok, alkotó csoportok részére. A megnyert pénzösszeg egy egész éven át húzódó tehetségfejlesztésre ad lehetőséget folyamatosan a fent említett két művészeti kör életében. Októberben így kerülhetett sor a Színészmúzeum közös látogatására, majd a hagyományos színházi kulisszajárás jelentett élményszerű segítséget a nagyszerű elismeréshez vezető úton. A „Nagy napon” az előadás izgalmain túl, az értékelésekor a „Vadócok” a mű gondolatiságáért és a nagyszerű előadásért Arany Diplomát kaptak. Ez fémjelezi, hogy a sikeres együttműködést mindig megtermi gyümölcsét.
Büszkék vagyunk a lelkes gyermekszínész palántáinkra és a felkészítő tanárokra. Reméljük a jövő tanévben is részesei lehetünk ennek a nagyszerű lehetőségnek.