2019. szeptember 28-án rendeztük meg iskolánkban a hagyományos őszi családi napot: a Bárczi Pikniket. Egyben ez a rendezvény jelentette a „ BÁRCZI 40 emlékév ” nyitányát is. Szerencsére az időjárás is mellénk szegődött, így egy szép, napos szombat délelőttöt tölthettünk együtt.

Bárczi piknik 2019A Pikniket Sisa Péterné igazgatónő nyitotta meg, aki felidézte az iskola alapításának 40 évvel ezelőtti emlékeit, majd kezdetét vette a délelőtti nyüzsgés. Egyszerre több helyszínen zajlottak a programok. Az udvaron táncház, közös éneklés, sportbemutató és aszfaltrajzolás, az iskola épületében arcfestés, sakkozás, történelmi „ Ki mit tud ? ” és többféle sport közül lehetett választani.
Közben a tanárok, diákok, szülők és nagyszülők közösen igazi piknik hangulatot varázsoltak az iskola udvarára. Az osztályok egy – egy asztal köré telepedtek, beszélgettek és eszegettek. Az otthonról hozott finomságok az anyukák és a nagymamák keze munkáját dicsérték. Almás, diós, mákos süteményektől és pogácsától roskadoztak az asztalok, és megkóstolhattuk az ősz elmaradhatatlan italát, a mustot is. Senki nem ment éhesen haza, sőt a legtöbb osztály hétfőn „ morzsabált ” tartott.
A Piknik egyik legvidámabb része volt, amikor az osztályok bemutatták azt a tárgyat, személyt, produkciót vagy bármi mást, amivel az iskola életkorát szerették volna jelképezni. Láthattunk negyvenes számot formázó süteményt, iskolai makettet, negyven éve itt dolgozó kollégát, negyvenes formában álló osztályt.
Nagyon jó volt együtt tölteni ezt a napot és szeretettel hívunk mindenkit a Bárczi 40 emlékév többi rendezvényére is!

Képek