Sajnos az iskola udvara a nyáron nem lett készen, így az idei hagyományos családi napunk, a Bográcsfesztivál megrendezése kérdésessé vált. Végül a tantestület arra szavazott, hogy szervezzünk helyette egy pikniket.

A hagyományosan minden év szeptemberében ismétlődő Bográcsfesztivál helyett az idén az őszi családi napot Bárczi Piknik elnevezéssel tartottuk az iskolánkban szeptember 23-án, szombaton.
A tervek szerint az osztályok, ill. a szülők tetszőlegesen választhattak: kirándulnak valahol vagy egy színes programokkal tarkított közös pikniken vesznek részt az iskolában. Mi terveztünk, az időjárás azonban közbeszólt…
A bátrabbak a reggeli napsütésen felbátorodva elindultak a kiszemelt kirándulóhelyre, abban bízva, hogy még az eső előtt visszaérnek az iskolába. Azokat a gyerekeket és szülőket pedig, akik végül nem kockáztattak, változatos programokkal várták a pedagógusok. Volt itt zenés-táncos bemelegítés, játékos családi sorverseny, ínyencségek főzése és elfogyasztása, ping-pong. A kémia előadóban komoly sakk-bajnokság zajlott, de aki inkább társasjátékozott volna, azt is megtehette. A mindig népszerű arcfestésnél most is hosszú sorok álltak. A játékos forgatagban szerepelt még póker, rókavadászat, activity. Mindenki találhatott neki tetsző elfoglaltságot. Közben az osztályok saját termeikben is szabadon eltölthették a délelőttöt, ahol az osztályfőnökök vezetésével folyt a játék, evés, ivás.
A tartalmas délelőtt után már csak a rendrakás következett, és mindenki indulhatott haza. A csepergő esőben lassan a kiránduló osztályok is megérkeztek az iskolába. Akár elment valaki, akár maradt, mindenki új élményeket vihetett haza magával erről a napról.