Az idei évben május 8-án került sor a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó találkozóra, melyet a Magyar Drámapedagógiai Társaság (MDPT) a megyei és fővárosi partnerszervezetekkel, intézményekkel együttműködve hirdetett meg.

Iskolánk színjátszó szakköre is részt vett ezen a nagyszerű eseményen, melyet a Marcibányi Téri Művelődési Központban rendeztek meg.

A ”Vadócok” szakkör már huszonkét éve működik lelkesen iskolánkban Horváthné Láposi Éva vezetésével. Számtalan versenyen, színházi találkozón vettek eddig részt. Sok sikeres szereplés van már a tarsolyukban. A mostani felhívásra egy regény feldolgozásával készültek. Fehér Klára: Mi, szemüvegesek című regénye alapján készült el a színdarab forgatókönyve: „Vaksi maci titkai” címmel, melyet Sziklai Edit, könyvtáros írt színpadra.

A kiközösítés érzékeny témája került feldolgozásra ebben a darabban. A lelkes diákok sokat készültek, próbáltak, melynek meg is volt az eredménye. A találkozón bronz minősítésben részesült a csapat. Felejthetetlen élmény marad számukra maga az esemény is.

Büszkék vagyunk rájuk! Gratulálunk!

Képek