Október 4-én az Állatok Világnapján iskolánkban Bárczi ZOO rendezvényt tartottunk.

BárcziZOO 2016Már hagyomány, hogy ezen a napon a gyerekek „állatként” jelennek meg. Van, aki állatjelmezbe öltözik, van, aki valamilyen állat képét sminkeli magára, míg mások csak zöldbe öltöznek ebből az alkalomból.
A mi osztályunk a Macskafogó rajzfilm szereplői szeretett volna lenni, megbeszéltük, hogy ennek megfelelően választ mindenki magának valamilyen jelmezt, álarcot, vagy csak jelzésszerű utalást valamelyik szereplőre. Úgy alakult, hogy mindenki macskának öltözött be, csak Bence lett patkány, Hajni pedig egérkeként jelent meg a sok cica között. Osztályfőnökünk, Laci bácsi és az osztályfőnök helyettes Karcsi bácsi, meg az osztály harmada zöldbe öltözött.
A jelmezversenyt alsóban a denevér, a tinininja teknőc, és egy szürke cápa nyerte. (Első, második, harmadik helyezett) A felsőben a zsűri egyöntetű tetszését az 5.a csigája nyerte el, második lett az 5.a kis méhecskéje és a kisegér. A zsűri által helyezést elért jelmezek osztályaiknak egy-egy csigapontot nyertek. A 8.a osztály közös produkcióként egyetlen hosszú kukacnak öltözött be. Ők lettek az alma mater kukaca. Az osztályaktivitási versenyt a 2.a nyerte, 100%-os eredménnyel, azaz minden gyerek és mindkét tanító állatkának öltözött. Övék a BárcziZOO vándoregér, pontosabban megőrizték a díjat, hiszen tavaly is ők lettek a nyertesek.
Előző nap délutánján az osztályok 3 fős csapatai az életmód teremben „ehető állatot” készítettek különböző zöldségekből, gyümölcsökből. Ebben sajnos mi nem vettünk részt, nem is sok osztály jelentkezett, de azért készültek nagyon érdekes alkotások. Első helyezett a Süni (8.d) ; második a Gesztenye süni (6.a és 6.b), harmadik pedig Mangó bagoly (7.b) lett. A versenyen rész vett még a 8.a, 8.b, 5.a és az 5.d osztály.
A BárcziZOO előtti héten az osztályunk készítette el az iskola ÖKO faliújságjára a figyelemfelkeltő dekorációt.

Képek