Október 4-én a BárcziZOO vidám forgatagával emlékeztünk meg az állatok világnapjáról. Az ünnepet 1931 óta tartják Assisi Szent Ferenc halálának évfordulóján. Ő volt az a szent, aki a legendák szerint értett és beszélt az állatok nyelvén.

A nap tiszteletére az alsósok állatjelmezbe bújtak, a felsősök osztályok közötti jelmezversenyt hirdettek. Az alsó tagozaton a 4.a osztály minden tagja jelmezt öltött, aktivitásukért egy évre őrizgethetik a BárcziZOO-vándoregeret. A vándoregér nagyon szereti őket, de az is lehet, hogy ők szeretik nagyon a vándoregeret, mivel az elmúlt években az állatok napi osztályaktivitási versenyt mindig ők nyerték.
Az alsósok gyönyörű jelmezeiket a 2. szünetben az aulában Gina néni által vezetett zenés, táncos villámcsődület keretei között mutathatták be.
A felsős jelmezversenyen a zsűri egyöntetű véleménye alapján első helyezet lett Vájlok Réka (7.a) medúza jelmeze. Második helyezet lett Polgári Heléna (6.c) denevére. A harmadik helyet az 5.c nyerte, akik kiemelkedően sokan öltöztek be a többi felső tagozatos osztályhoz képest.
A nap programjait színesítette a biológia teremben felállított miniállatkert, melynek lakóit tanulóink kölcsönözték erre a napra.