42 éve még kék kerítés, gödrök és törmelékek az udvaron, pallók a bejárat előtt – ez a kép fogadta azt, aki az iskolába érkezett. Így is neveztek minket csupán: „a kék iskola”.

Egy születésnap örök dátum marad a naptárban.
Erről beszélgettünk, erre emlékeztünk február 4-én reggel, hiszen iskolánkat 1980-ban ezen a napon vették birtokukba az épülő házakba költöző gyerekek.
Azóta rengeteg emlék gyűlt össze, amit szerencsére a még ma is itt tanító tanárok szívesen mesélnek tanítványaiknak. De egy születésnap rengeteg vidámságra, játékra, nevetésre is lehetőséget ad.

Így történt, hogy idén az alsósok a megemlékezés után jelmezbe bújtak, és farsangi forgatagot rendeztek játékokkal, tánccal, vidám vetélkedőkkel.

Tudod, hogy hányat ver a szárnyával egy házilégy másodpercenként? És, hogy hány televíziót adnak el naponta a világon? Nos, az iskolanapon ilyen, és ehhez hasonló kérdésekkel is találkozhattak a diákok felső tagozaton. A tanítási órák helyett az osztályfőnökükkel töltötték a délelőttöt, és az iskolarádión keresztül érkező kihívásokat, feladatokat próbálták a tőlük telhető legjobb módon megoldani. A becslős játék mellett volt még pontvadászat az udvaron, zenefelismerés, Bárczi 42 plakát készítés, tanárfelismerés, keresztrejtvény, és az elmaradhatatlan tombola.
A tornateremben focibajnokság zajlott, míg az aulában asztaliteniszezni lehetett.

Úgy érezzük, idén is méltó módon ünnepeltük iskolánk 42. születésnapját.

Képek