DÖK nap

Az alsó tagozatos gyerekek nagy izgalommal várták a programot, és szerencsére az osztályok nagy része teljes létszámmal részt is tudott rajta venni. A Gőtés-tóhoz érve, kijelöltük a legoptimálisabban helyszíneket, felállítottuk a játékpályákat, kihelyeztük az eszközöket, és reméltük, hogy nem szakad le ránk az ég. Gabi néni pontos időbeosztást készített, remek feladatokat állított össze. Az állomásozó felnőttek csapatát a következő tanév szeptemberében belépő új kolléganőnk is erősítette.

Állomásaink az idén az alábbiak voltak:

  1. Mocsárjárás
  2. Karikadobás
  3. Gólya viszi a fiát
  4. Zsákban futás
  5. Gólyalábazás
  6. Labdaválogató „Tojásszedés”
  7. Célba dobás
  8. Daloló

A gyerekek lelkesedése már az első pillanatban érzékelhető volt; melyről az igényesen elkészített menetlevelek is tanúskodtak. Mivel ezen a napon ünnepeltük a Madarak és fák napját is, a program kiegészült egy kvízzel, és a 8 akadály közé Jutka néni madarakról készített fotókat is elhelyezett. Kíváncsian vártuk, hogy (fel)ismerik-e őket a tanulók. Idén minden osztály csatakiáltással készült, a 3-4. évfolyam pedig még dalokat is hozott.

A felső tagozatos diákok és tanáraik, a már hagyománnyá vált Omszki-tó futással töltötték a DÖK-napot.

A tópartra érkező osztályokat jó hangulat és zene fogadta. Az osztályok megtalálták helyüket és kezdődhetett a program. Míg az 5-6. évfolyamos fiúk és lányok teljesítették az 1,6 km-es távot, addig a 7-8. osztályosok a különböző állomásokon mérték össze tudásukat és erejüket. Rönkhajítás, zsákban futás, tabu, vízhordás, kapura rúgás és kvíz várta a gyerekeket.
A távot közben teljesítőket elképesztő ujjongás és bíztatás várta a célegyenesben. Jó volt látni az elmosolyodó célbaérőket. A leggyorsabbak díjazásban részesültek, de mindenki elismerést kapott, aki teljesítette a távot, akár egy kicsit néha sétálva is.
Az akadályversenyben legjobban teljesítő osztályok az iskolagyűlésen kapták meg a jutalmat, de mindez mellékes. Ami fontos, az a jó idő, a jókedv, jó hangulat, és balesetmentes futás. Hála Istennek ez mind megvalósult!

Kerekesné Agárdi Noémi

Pozsgai Viktor

Képek