Az elmúlt évek hagyományaihoz híven, idén is Egészségnapot szerveztünk a Bárczi Géza Általános Iskolában. 2018. november 10-én

Tanulóink egy egész délelőttöt kitöltő programsorozaton vettek részt, melynek során előadásokon, interaktív foglalkozásokon, sportversenyeken, egészségügyi vizsgálatokon, kreatív és játékos feladatokon keresztül bővíthették az egészséges életmóddal, az egészségmegőrzéssel, a testi-lelki egészséggel kapcsolatos ismereteiket.
Iskolánk pedagógusai, valamint meghívott vendégeink rendkívül színes programot kínáltak tanulóink számára. Állandó vendégeink, a Szent Margit Rendelőintézet munkatársai, szűrővizsgálatokat végeztek a gyerekek körében. A rendkívül közkedvelt Inbody mérésen, és a szemvizsgálaton kívül étkezési, dietetikai tanácsokkal is ellátták az érdeklődőket. Az Észak-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltségről Danyi Zsolt Úr érkezett egy interaktív előadással, melyben bemutatta a gyermekek életében leggyakrabban előforduló vészhelyzeteket, s azt, hogy mit tehetnek a gyerekek ezek elkerülése érdekében, illetve szükség esetén mi a teendőjük ilyen helyzetekben.
Az egészséges táplálkozásról szóló foglalkozást, az idei évben kiegészítettük a gyermekek körében egyre inkább alkalmazott diéták előnyeiről, hátrányairól és veszélyeiről szóló előadással. Ehhez szorosan kapcsolódott a gyerekek körében már ismert, és még nem ismert testképzavarokról szóló beszélgetés. Ugyancsak az egészséghez kapcsolódóan, Kütyüfüggőség címmel, kollégánk izgalmas foglalkozást tartott a diákoknak a napjainkban komoly függőséget okozó elektronikai eszközök használatáról, azok veszélyeiről, biztonságos használatukról.
Mivel az egészséges életmód elengedhetetlen része a mindennapi testmozgás, így iskolánk testnevelő tanárai egész délelőtt sportfoglalkozásokat tartottak.
És aki a mozgás közben megéhezett, egészséges ételeket, finomságokat fogyaszthatott el osztályával, mellyel szerettük volna felhívni a részvevők figyelmét a tudatos és egészséges táplálkozás jelentőségére is.
S a rengeteg információ, és újonnan szerzett ismeret mellett a gyerekek Egészséges kvízjátékban, Egészséges irodalmi vetélkedőn, valamint Egészséges activity partyn vettek részt, együtt, jó hangulatban, sok-sok nevetés mellett.

képek