2023. április 1-jén az iskolánkban megrendezett családi egészségnap keretén belül ismét egy igazán izgalmas és eseménydús napot tölthettünk el együtt.
A hagyományokhoz híven számos érdekes előadással és programmal vártuk a bárczis diákokat és családjaikat. Alsó tagozatosaink az egészséges táplálkozás, a helyes kézmosás és fogápolás terén bővíthették ismereteiket, valamint az emberi test legfontosabb szerveivel és érdekességeivel is megismerkedhettek. Felsős diákjaink elmélyíthették tudásukat a mentális egészséghez szorosan kapcsolódó agresszió- és stresszkezelés témájában, amely interaktív előadások során saját magukon is kipróbálhattak különböző feszültségoldó technikákat.
Továbbá részt vehettek olyan előadásokon, ahol vendégelőadóink az egészségtudatos
táplálkozást, valamint az energiaitalok veszélyeit mutatták be szakszerűen. Idén két vendégünk is négylábú segítőjével látogatott el iskolánkba, akik segítségével az ember-állat kapcsolat, a felelős állattartás, valamint a különböző segítő kutyák fontosságát mutatták be osztályainknak.
Természetesen a mozgás sem maradhatott ki a programok közül, hiszen sorversenyekkel, akadálypályákkal és rengeteg tánccal vezethették le energiáikat mind a gyerekek, mind a felnőttek.
Az pedig, hogy mindenki kellő energiával vehetett részt ezen a napon, az osztályok által készített egészséges ételeknek és italoknak volt köszönhető. Az ételek elkészítése során mindenkinek létre kellett hoznia valamilyen vicces alkotást a rendelkezésükre álló kenyérből, illetve egészséges hozzávalókból. Sok kreatív és vicces megoldás született, amelyek megtekinthetők az egészségnapról készült képek között.
Bízunk benne, hogy mindenki, aki részt vett az egészségnapon, feltöltődve és élményekkel gazadagon vágott neki az áprilisi hónapnak.