Tehetséggondozó iskolaként megtisztelő feladat volt számunkra az Oktatási Hivatal felkérése a 2021/2022-es tanév Vers- és prózamondó verseny fővárosi döntőjének megszervezésére és lebonyolítására.
Iskolánk nem először ad otthont e rangos eseménynek, melyet idén legnagyobb örömünkre ismét személyes megjelenéssel rendezhettünk meg.
Az előkészítő munkát Gránic Judit, a humán munkaközösség vezetője és Horváthné Láposi Éva tanárnő végezte. A rendezvényre a kerületi versenyeken első helyezést elért diákok és kísérőik, felkészítő tanáraik érkeztek, így a versengésben részt vevő közel 80 fiatallal együtt 150 vendég programját kellett megszervezniük.
A rangos esemény zsűrizésére a József Attila Színház neves művészei fogadták el a meghívást.
Így a Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ mesterpedagógus szaktanácsadóinak munkáját zsűrielnökként Fehér Anna, Chajnóczki Balázs, Fekete Gábor és Fila Balázs színművészek vezették.
A versenyzők műválasztásait, felkészültségüket és előadásmódjukat – mint ahogy azt a versengést követően a zsűrielnökök értékeléseikben is kiemelték – egyaránt a magas színvonal jellemezte, a hallgatóságot mindannyian meggyőzték arról, hogy méltán képviselhették kerületüket ezen a kiemelkedő eseményen.
A művészek beszéltek arról is, hogy a jelenlévő fiatalok sokasága mekkora örömmel tölti el őket, hiszen ők a zálogai annak a jövőnek, melyre rendkívül nagy szüksége van a világnak. Az általuk közvetített érzelmek, mély érzéseket ébresztő pillanatok, melyekkel előadták a választott verseket, novellákat, megnyugvást, feltöltődést képesek nyújtani a zaklatott, rohanó hétköznapjainkba.
Bízunk benne, hogy szép hagyománnyá válik iskolánkban, hogy házigazdái lehetünk e rangos eseménynek, és egyre több diák csatlakozik a verset, lírát kedvelők, a műfaj képviselőinek táborához.