Valamikor réges-régen, egy zimankós téli reggelen… Valahogy így is kezdődhetne iskolánk története, hiszen már nem „tegnap” volt, amikor kinyíltak a kapuink, hogy megannyi iskolás gyermek tanítása és nevelése megkezdődhessen itt a lakótelep hegy felőli szegletében.

Rendhagyó tanévkezdés volt a miénk, hiszen nem szeptembert, hanem februárt írtunk. Pontosan februárt 4-ét. Azóta is minden évben ezen a napon ünnepeljük meg iskolánk születésnapját. Minden diákunk jól tudja, hogy a tanulásnak ezen a napon semmi helye a falainkon belül.
Farsangi díszbe öltöztetjük a termeket. Az egész nap a „maskarázásé” és a vidám szórakozásé. A tankönyvek helyett társasok kerülnek a padokra . A folyosókon pedig játékos versenyeken mérhetik össze ügyességüket az aprók. A felsősök mindenféle íncsiklandó finomságot készítenek és kínálnak az emeleten. A termekben ki az ügyességét, ki a tudását mérheti össze társaival. Az iskola minden szegletében valami meglepetés várja a gyerekeket. Ezen a napon megnyitja kapuit a híres és neves „BÁRCZI JÓSDA” is, hogy az arra kíváncsi nebulók megtudhassák mit is rejt számukra a jövő. No! Talán mondanunk sem kell, hogy mekkora a nevetés ilyenkor ezen a helyszínen.
Az idei születésnap is remekül sikerült. Jól szórakozott nálunk kicsi és nagy egyaránt.

képek