A Bárczi Géza Általános Iskola könyvtára egy különleges versenyre invitálta a kellően bátor és olvasni szerető diákokat. A Pannon – Literatúra Kft országos csapatversenyt hirdetett adott ifjúsági regények szövegértő feldolgozása kapcsán.

Az éves versenybe három negyedikes alsós csoport és egy felsős vegyes csapat nevezett be szeptemberben iskolánkból. A négyfős olvasó-közösségek izgalmas és újszerű kalandra vállalkoztak. Interneten keresztül kaptak és kapnak folyamatosan szöveges és rajzos feladatokat a diákok, amit együttesen dolgoznak fel. Ehhez szerdánként az iskola könyvtárár ad lehetőséget, ahol a hivatalosan beregisztrált segítő, Sz. Edit néni (könyvtáros) nyújt segítséget. Az első két feladat nagyon mókás volt. Egy hatalmas leporellóra rajzolt elvarázsolt vidámparkból kellett kijuttatni a szereplőket egy kódolt üzenettel. A következőkben csapatnév választása és csapatzászló alkotása, majd gigantikus keresztrejtvényfejtés és sok – sok kellemes perc várt és vár még a versenyzőkre.
A legjobb csapatok tavasszal bejuthatnak a régiós elődöntőbe. Az országos verseny egy hosszabb, több napos kaland lesz a legjobbak számára. A fődíj pedig egy igazán felejthetetlen kirándulásnak igérkezik! Egy franciaországi utazás Disneylandbe, melynek teljes költségét a kiadó fedezi. A többi versenyző csapat is szép jutalmakban fog részesülni. Az első ajándék már decemberben meg is érkezett. Egy „Szuper titkos” barátságnaplót kapott minden versenyző.
Az igazi érték azonban az éves együttes munka és a varázslat, mely a képzelet világába kalauzolja az olvasókat.