Különösen szívet melengető élményben volt részük azoknak, akik december 14-én délután kilátogattak az óbudai Szentlélek térre. A gyönyörű ünnepi környezetben az Advent Óbudán rendezvénysorozat részeként mutatta be a Bárczi Géza Általános Iskola Vadócok színjátszó csoportja és a Víziorgona Nyugdíjas Klub énekkara a Hosszúpályi betlehemes című játékát.

Az alföldi betlehemes játék elengedhetetlen alakjai a betyárok és a bojtárok mellett a hagyományos szereplők hol megható, hol vidám párbeszéde és az ismert dalok a színpadra varázsolták a boldog várakozás pillanatait.
A betlehemi istálló elkészítésébe gyerekek és pedagógusok is részt vettek. Igazi közösségi alkotás jelent meg a színpadon. Az iskola vezetői, felsős napközisei, a szülők, nagyszülők és testvérek családias közössége és a téren sétálók átélhették a közös élményt, az összetartozás érzését.
Évek óta szoros kapcsolat van az iskola és a nyugdíjas klub között. A közösen tartott ünnepek, megemlékezések segítik a nemzedékek egymásra találását és a kölcsönös megbecsülését.
A pénteki élmény közelebb vitt mindnyájunkat a karácsony ünnepi hangulatához.