Október 4-én, az állatok világnapján a Cikk-Cakk csoport 24 fővel ellátogatott az Újpesti Lepkemúzeumba.

Látogatás az Újpesti LepkemúzeumbaA múzeumról korábban gyűjtött információk alapján a következőket tudtuk meg: ez egy érdekes és egzotikus gyűjtemény, amely Juhász György emberöltőt felölelő munkásságát, szenvedélyét tükrözi. A gyűjtemény régiónként mutatja be a honi lepkefajták különböző példányait, emellett tárlatvezetés révén bepillantást kaphatunk távoli országok egzotikus világába. A lepkéken kívül más ízeltlábú állatcsoportok – skorpiók, pókok, sáskák, kabócák és bogarak – képviselőit is megismerhetjük a kiállításon.
A múzeumba belépve csodálatos gazdagság fogadott bennünket. A vezetőnk külön felhívta a figyelmünket egy-egy érdekességre, például a világ legnagyobb bogarára. Lehetőségünk adódott mikroszkóp alatt is megnézni egy lepkét.
A varázslatos lepkék mellett más érdekesség is várt minket. Láttunk medve csontvázat, arany halakat a kertben, és akinek kedve támadt, vásárolhatott csiszolt féldrágaköveket. A gyűjteményben lévő afrikai hangszereket ki lehetett próbálni, így lett is egy kis dobpergés.
Megnézésre ajánljuk nektek is ezt az érdekes múzeumot.