Felhívás:

ESTI MESE AZ ISKOLÁBAN

2021.09.30-án, csütörtökön 18 órától 19 óráig
A földszinti kistornateremben nagyszerű program!

1. Esti mese: Meghívott vendégünk, Dienes Éva, Népmesekincstár foglalkozásvezető, gyermekkönyvtáros
2. Mesedramatizálás: „Vadócok” iskolai színjátszókör
3. Diavetítés: Kicsik és nagyok örömére!
Várunk minden érdeklődőt! Alsósokat anyuval, apuval, tesóval vagy nagyival várjuk, felsősök egyedül is jöhetnek!
NAGY ÉLMÉNY LESZ!!!!

ALKOTÓI RAJZPÁLYÁZAT A MAGYAR NÉPMESE NAPJA ALKALMÁBÓL!


Megvalósulás:

 „A mese maga a kincs, de az út is, amelyen eljutunk hozzá.

A Magyar Népmese Napján, szeptember 30-án színes és változatos események részesei lehettek a Bárczi Géza Általános Iskola diákjai.
Délelőtt „Mesevadászaton” vehettek részt. A folyosókon rejtőzködött nyolc szép magyar népmesét ábrázoló kép. A tanulóknak a mese címét kellett kitalálni több megadott lehetőség közül.
Ebben a játékos versenyben Zsögön Emma 5.m osztályos tanuló hozott hibátlan megoldást és a 2.a osztály, akik közösen dolgoztak. A második helyet Somogyvári Dóra/ 4.a érte el. Csoportmunkában pedig a 4. b és a 3. b osztályosok jeleskedtek. A másik elmecsiszoló feladat a „Mesekvíz” volt, melyre felsős osztályok nevezhettek be. Első helyet a 8.c, második helyet a 6.b  érte el,   a harmadik helyen pedig az 5.a és a7.a osztozott.
Ezzel egyidőben a könyvtár és a humán munkaközösség pályázatot írt ki egy 2022. évi Bárczi mesenaptárban való közreműködésre. A legjobb rajzok és mesék bekerülhetnek ide. Minden hónapnak lesz egy szép meséje illusztrálva. Izgalommal várjuk a rajzokat és a meséket!
A nap fénypontja az „Esti mese est” volt, melyet az iskolai könyvtáros és H. Láposi Éva, tanárnő nagy lelkesedéssel szervezett. A belépő minden kedves látogatónak egy jelképes, hamuban sült pogácsa volt. A program első részében este 18.00 órától az iskola kistornatermében a „Vadócok „színjátszókör két „csiribiri mesekomédiát” adott elő. Majd ezt Dienes Éva, Népmesekincstár foglalkozásvezető, mesemondó, a FSZEK könyvtár gyermekkönyvtárosa áthatóan szép meséje követte. A rendezvényt diavetítés zárta és egy meglepetés. A mintegy 110 fős hallgatóságból az egyik szülő egy székely népmesét mondott el.

Köszönjük minden kollégának a segítségét, aki ezt a tartalmas napot segítette. Benedek Elek születésnapján iskolánkban is megmutatkozott, hogy a népmeséket csak szeretni lehet. E nemes hagyomány méltó kereteket kapott. Őrizni, ápolni kell nemzeti kincsünket!

Képek

Sziklai Edit –