A hosszú tél után mindig nagyon várjuk a tavaszt. A tavasz pedig: március, ibolyák és kokárda. Az 1848 – 49-es forradalom és szabadságharc kezdetének napját, március 15-ét az egyik legnagyobb és legszebb ünnepünkként tartjuk számon, amit minden évben igyekszünk méltó módon megünnepelni.

Az iskolai rendezvényre most is már hetekkel korábban elkezdődött az felkészülés, a szereplők a műsort próbálták, az osztályok a tantermeket öltöztették ünneplőbe.
A Bárczi Géza Általános Iskolában hagyományosan az ötödik évfolyam tanulói adják a műsort. Idén Mező Márta tanárnő vezetésével készültek fel az ötödikesek. A diákok előadásában a színpadon megelevenedtek a történelem tankönyv lapjairól ismert események és személyek: Petőfi Sándor, Jókai Mór, Vasvári Pál, Irányi Dániel és Teleki Blanka grófnő. A gyerekek verssel, énekkel, színpadi jelenettel idézték fel az 1848. március 15-én történteket. Igazi 19. századi hangulatot teremtettek a Nemzeti Múzeumot, a Pilvax kávéházat, a Landerer nyomdát ábrázoló díszletek és a jelmezek.
Iskolánk tanulói, a pedagógusok, és a szülők mellett meghívott vendégként a Víziorgona Idősek Klubja tagjai is részt vettek az iskolai ünnepségen. Jó volt együtt lenni, mert egy közösségnek nemcsak a hétköznapok, hanem az ünnepek is fontosak. Ünnepelni mindig jó, együtt ünnepelni pedig még jobb!

képek