Az iskolánk hosszú évek óta november hónapban Márton napi mulatságot szervez. Hol az alsós színjátszókör mesejátékának megtekintésével, hol kézműves feladatokkal, hol akadályversennyel tettük emlékezetessé ezt a napot. Idén rendhagyó ünneplést terveztünk.

A délelőtt folyamán már ráhangolódtak az osztályok a délutáni mulattságra, ki Szent Márton történetével ismerkedett, ki libazsíros kenyeret kóstolt, ki ludas dalokat énekelgetett, de volt, aki lámpást készített az esti felvonulásra. Ebéd után már lázban égtek a gyerekek, hiszen a Kifli Zenekar látogatott el az iskolába. A tornaterem megtelt daloló, táncoló gyerekekkel, ahol a kifliügyi konferencia keretében megtudtuk, hogy hol él az unkadzsunka, utaztunk a kiflihajóval és az is kiderült, hogy nincs szebb madár, mint a…lúd? kánya? fecske?
Sajnos az esti lámpás felvonulás az eső miatt elmaradt, de ezt két nap múlva pótolni tudtuk. Minden alsós kisgyerek világító mécsessel sétálta körbe az iskolát, miközben felhangzott a Hatan vannak a mi ludaink, az Egyél libám, egyél már és a már jól begyakorolt Nincs szebb madár, mint a lúd kezdetű dalok. A lámpás felvonuláson sok szülő is csatlakozott hozzánk, hogy fényeinkkel együtt emlékezzünk Szent Márton jótetteire.

Képek