„Száz liba egy sorban…”

Ha Márton nap, akkor libák, ludak, játékok, táncok, népszokásokkal kapcsolatos feladatok, kézműves alkotás, gágogás, nevetés és vidám programok sora várja az alsósokat minden évben a Bárcziban.

Így volt ez idén is. Az alsó tagozatos gyerekek a délelőtt folyamán a Márton naphoz kapcsolódóan tevékenykedtek, játszottak, énekeltek, vagy tanultak a népszokásokról. Megoldottak számos témához kapcsolódó találós kérdést, megbeszéltek jónéhány ludas szólást. A színezők rajongói ki is színezhették papírlúdjaikat.

A legkisebbek pedig készítettek ludas fejdíszt is, és kora délután színvonalas táncos, énekes előadást mutattak be a nagyobbaknak, melynek során a teljes alsó tagozat táncra perdült és vidáman énekelt.A remek nap zárása a már hagyománnyá vált, rendkívül népszerű késő délutáni lámpás felvonulás volt. Itt a gyerekek saját készítésű lámpásaikkal, libasorban járták körbe a környék utcáit, szüleik és tanáraik társaságában, melynek ludas dalait a környék lakói már messziről hallhatták, köztük a legnépszerűbbet is a „Száz liba egy sorban…”-t.

Képek