Az idei tanévben a Bárczisok úgy döntöttek, hogy az előző évekhez képest sokkal többen látogatnak el az Óbudai Sportágbörzére. Nem csak a felsősök, hanem az alsósok közül is részt vett két évfolyam a programon.

Így a 3. 4. 5. és 6. osztályosok is az Óbudai Szabadságparkban töltötték a szombat délelőttöt.
Az óriási tömeg először kissé ijesztőnek tűnt, de a kicsik a szülők segítségével, hamar átlátták a lehetőségeket, magukhoz vették a pecsétgyűjtő-lapot és már indultak is ismerkedni a különféle sportágakkal.
Az árnyas fák között, távol a város zajától megszámlálhatatlan sportlehetőség állt a gyerekek rendelkezésére. Kipróbálhatták a csapatjátékokat; kézilabdázhattak, kosarazhattak, baseballozhattak, vízilabdázhattak és röpizhettek is a homokos strandröplabda pályán. Lehetőségük volt kevéssé elterjedt sportokat is kipróbálni, pl. teniszezni, gyepsízni, jégkorongozni, sőt terepkerékpározni is. Ha valaki a küzdősportok iránt érdeklődött, itt a legkülönfélébb önvédelmi szituációkba kóstolhatott bele, természetesen szakavatott edzők irányításával. A strandmedence ezen a napon a vízi-sportoké volt, ahol túra kajak ringatózott egy kutyussal a fedélzetén. Az alakuló téren folyamatos sportbemutatók folytak, miközben versenysportolók meséltek élményeikről, és igyekeztek minél több gyerkőcöt meggyőzni a rendszeres mozgás fontosságáról.
A kipróbált tevékenységekért pecsét járt a gyűjtőfüzetbe, amelyeket a program végén beválthattak tanulók. Így sokan gazdagodtak kulcstartóval, kulaccsal, szemüvegtokkal, fényvisszaverő karpereccel, sőt még néhány stresszlabda is gazdára talált. Jókedvű, élménydús délelőttöt töltöttünk az Óbudai Szabadidőparkban és a gyerekek azóta is jókedvűen mesélik, hogy milyen sportokat próbáltak ki, s van, aki ezek után lelkesen választott új szabadidős sporttevékenységet magának.