Évente két alkalommal hirdet iskolánk papírgyűjtési akciót. Az elsőre október elején került sor, amikor ismét nagy mennyiségű, mintegy nyolc tonna újra hasznosítható papír gyűlt össze. Az őszi hasznosanyag gyűjtésénél – hosszú idő után előszőr – a felsősök vezetik a versenyt.

A gyűjtött papír ellenértékéből a diákönkormányzat és az osztályok fele-fele arányban részesülnek. Az összeg felhasználása igen sokrétű: közös diák-programok támogatása, versenyek szervezése, jutalmazása.  Köszönet a lebonyolításban részt vevő DÖK képviselőknek és Pozsgai Viktor DÖK vezetőnek.

A verseny első három helyezettje tagozatonként:

Alsó tagozat:

1.    2.b     738 kg
2.    4.a    426 kg
3.    1.a    370 kg

Felső tagozat:

1.    6.c    851 kg
2.    5.a    706 kg
3.    5.c    659 kg

Az idei tanévben iskolánk első alkalommal vett részt – az ÖKO munkaközösség vezetésével – a „Sulizsák” mozgalom keretében meghirdetett „Göncölj a földért” mozgalomban. A rendkívül jó kezdeményezés várakozáson felül jól sikerült, amelynek keretében az iskola tanulói és dolgozói összegyűjtötték az otthon és környezetükben már nem használt ruhákat, kiegészítőket, cipőket.
A gyerekek, szülők, rokonok, barátok és pedagógusok rendkívül gondosan, az adott gyűjtőzsákokba csomagolva, felcímkézve hozták a használt – nemegyszer egyedi és minőségi – ruhákat és cipőket, amelyből több mint két tonna gyűlt össze, amelyért több mint százezer forintot kaptunk.
A legtöbbet az 5.c osztály gyűjtötte (270 kg), második lett az 1.m (196 kg), de a 2.c (171 kg) és a 3. b (160 kg) is kitett magáért.
Nagyon elégedett volt az eredménnyel az ötletgazda, Ollé Katalin tanárnő, aki elmondta, hogy mind a szülők, mind a gyerekek nagyon készségesen megtettek mindent, hogy sikeres legyen a kezdeményezés és fennakadás nélkül zajlódjon le az akció. A ruhagyűjtést tevékenyen segítette Kornyicki Erika tanárnő, Szőlősi Andi néni gyermekvédelmi felelős és Bedőné Angel Klára pedagógiai asszisztens.
Köszönet a gyűjtőknek, a szervezőknek és lebonyolítóknak!