Minden második kedden a könyvtárban alsós és felsős diákok gyűlnek össze, hogy sárkányos mesékről és más csodás történetekről beszélgessenek, olvassanak.

A diákklub ötlete két ötödikes olvasónak jutott eszébe, akik ötleteik megvalósításához a könyvtáros, Sziklai Edit néni segítségét kérték. Az első alkalmak kedvenc sárkányos könyvek bemutatásával, részletek felolvasásával teltek. Majd az őslények és a „sárkányok „kapcsolatát vizsgálgattuk. Sok móka, rajzolás, játékos verseny után november 28-án egy kedves vendég látogatott el könyvtárunkba, Sátorné Mészáros Erzsébet, könyvkötő.
Már hosszú ideje segítenek a „kis könyvtárosok ” megóvni a megrongálódott könyveket. A sárkányos mesekönyvek is a hosszú évek folyamán itt-ott szakadttá váltak. Innen jött az ötlet, hogy hívjunk meg egy szakembert, és lessünk el néhány jó ötletet. Nagy áhítattal várták a gyerekek Erzsikét, aki már 28 éve könyvkötő. Elmesélte, hogy igazából akkor szeretett bele ebbe a szakmába, amikor a tanulmányai során egy nagyon megrongálódott verseskötetet kellett bekötnie. Az újjávarázsolás olyan jól sikerült, hogy nem tudott többé elszakadni ettől a hívatástól. Nem érkezett üres kézzel. Megismerkedhettünk a könyvkötészet szerszámaival, kellékeivel. Megszemlélhettünk néhány értékes, szép könyvet is, amely Erzsi néni munkája. A z igazi meglepetés azonban a csavart jegyzettömb készítése volt, amihez minden anyagot vendégünktől kaptak a klubtagok. Mindenki nagy odaadással vett részt a munkában. Amíg száradt a ragasztás, sárkányos és téli dalokat énekeltünk. Nagyon kellemes, szép délután volt. Ígéretet kaptunk, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel lesz folytatás. Kedves rajzokkal és tanulóink gyermekverseit tartalmazó kiadvánnyal háláltuk meg ezt a nagyszerű foglalkozást.
Erzsébet, aki a Gelbert Nyomda könyvkötője, cégének mottójával búcsúzott tőlünk. „ A siker titka, ha szokásos dolgokat szokatlanul jól csinálod.”