Tollas az iskolában és azon kívül…

A Tollaslabda Világszövetség (BWF) 2012-ben „Shuttle Time” néven egy olyan átfogó programot indított az iskolai tollaslabdázás népszerűsítése és testnevelő tanárok, tanítók képzésére, amelyhez a Magyar Tollaslabda Szövetség (MTLSZ) is csatlakozott. 2015-ben egy volt kolléganőmmel együtt el is végeztük a képzést, melynek eredményeképpen a megszerzett elméleti tudáson és gyakorlati ismereteken kívül jó minőségű eszközöket, és heti rendszerességgel szakedzők által tartott foglalkozásokat kaptunk. Az alsó és felső tagozatos tanulók egyaránt kitörő lelkesedéssel fogadták ezeket a különleges tornaórákat.

Az évek múlásával a felhasználható anyagi támogatás ugyan elfogyott, a lelkesedés azonban megmaradt…  Jelenlegi osztályomat – és négy évig az elődjét – azóta is hetente tanítom az alapokra… „Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez” – szól a közmondás.

November első hetében a 2. b fel is kerekedett. Utunk a Hodos Tamás Tollaslabda Csarnokba vezetett, ahol legkisebb gyermekem edzője tartott mintegy 2 és fél órás foglalkozást az osztálynak. A gyerekek a rengeteg játék és kacagás közben észre sem vették, ahogy a kezdő bemelegítés fokozatosan alakult át speciális rávezető gyakorlatokká, majd konkrét technikai feladatokká.  Megismerkedtek – persze ezzel még sok feladatunk lesz – a tenyeres és a fonák ütőfogással; gyakorolták a kilépést, az irányváltást, a labdavezetést. A foglalkozás zárásaként Laci bácsi mindenkivel külön-külön, 16 sorozatból álló labdamenetben foglalta össze a tanultakat.

Nagyon jól éreztük magunkat, sokat tanultunk, a lelkesedésünk pedig csak tovább nőtt.

Köszönjük szépen!

Budapest, 2022. 11. 02.

Kerekesné Agárdi Noémi

Képek