Idén decemberben is kellemes teadélután rendezett az iskolai könyvtár azon olvasók számára, akik év közben gyakran látogatták a könyvtárat, adományoztak, segítettek. A mostani alkalom különleges volt, mert elfogadta meghívásunkat Dienes Éva: a FSZEK Sárkányos Gyerekkönyvtárának vezetője.

Izgalommal készültek a diák- „kiskönyvtárosok” e nagy alkalomra. Feldíszítették a könyvtárat, teát, sütit hoztak. A negyedikesek egyéni táncos előadással lepték meg a közönséget. Két tanuló bűvésztrükköket mutatott be és egy aranyos télapóváró vers is felolvasásra került.
A könyvtáros, Sziklai Edit köszöntötte Dienes Évát, aki nagy örömmel mesélt pár gyönyörű karácsonyi mesét a gyerekeknek. Olyan áthatóan mondta el, hogy hogy csendben, áhítattal hallgatták alsósok, felsősök egyaránt.
Ajándékokat is hozott az olvasóknak, amelyek a tálapó zsákjába kerültek a könyvtár ajándékaival együtt. Minden résztvevő vehetett a puttonyból. Ez a pénteki műsoros délután emlékezetes marad számunkra. Januárban pedig mi látogatunk el a FSZEK Sárkányos Gyermekkönyvtárába. Már nagyon várják a kis olvasók, mert az épület nevezetességeit, termeit is van lehetőségük megnézni ezen alkalommal.