A József Attila Színház idén is lehetőséget adott az iskolai színjátszóköröknek, köztük a Bárczi Gáza Általános Iskola színjátszóinak, hogy színpadán – az Ádámok és Évák Ünnepén – bemutathassanak egy szép történetet.

A „Vadócok” színjátszókör ismételten jelentkezett e nemes feladatra. Nyilvános sorsoláson húztak ki maguknak a ”Népek meséi” közül egy nagyon érdekes és elgondolkodtató indián történetet. A József Attila Színház minden csapat mellé biztosított szakmai segítséget is, azaz a színház egy-egy ismert színészét, aki segítette a felkészülést. A mi mentorunk Fehér Anna színésznő volt. A darabot a színkör vezetője,- Horváthné Láposi Éva álmodta színpadra és az iskola könyvtárosa írta át színpadi darabbá, melynek címe „Az ifjú kutyák tánca” volt. Ötletelés, sok próba és boldog együttes óra előzte meg az előadást. Kihívást jelentett, hogy a darabba be kellett építeni minden csapatnak egy váratlan, színház által meghatározott kelléket is.
Az előzetes színházbejárás lehetővé tette, hogy azok a gyerekek ,akik még eddig nem láttak a kulisszák mögé, megismerkedhessenek a színházzal. Eljött nagy nap február 11-én. Egy kisfilmmel mutatkozott be minden iskola. Izgalommal várták a szülők és a meghívott pedagógusok az előadást. Nagyon kellemes, izgalmas, szívet melengető produkciókat láthattak a nézők. A zsűri minden résztvevő csoportnak oklevelet adott. Elismerően szóltak a mi előadásunkról is.
Nagyon örülünk, hogy ebben az alkotó folyamatban már negyedik éve részt vehetünk. Diákjainknak nagyon nagy boldogság volt, hogy a József Attila Színház nagyszínpadán megmutathatták a bennük rejlő tehetséget és fogadhatták a közönség szívből jövő tapsát is.