Bárczisok a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Versenyen

Iskolánk három hetedik osztályos tanulója bejutott a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati versenyre, melynek írásbeli fordulója február 14-én zajlott le online formában az iskolai könyvtárban.

A verseny témája ebben az évben „A sakk világa ”volt. Tanulóinknak könyvtárhasználati tudásukról, szövegértésükről, információs műveltségükről kellett számot adni. Sok közös felkészülés után, melyet Sziklai Edit könyvtáros tanár tartott, az iskola olvasótermében zajlott az online verseny. A diákok használhatták a könyvtár dokumentumait is a központilag elkészített feladatok megoldásához, melyre 90 perc állt rendelkezésükre.

A verseny végeztével emléklapot kaptak a tanulók. Bár az április végén rendezésre kerülő szóbeli fordulóra nem jutottak be versenyzőink, nagyon jó eredményt értek el. A 7-8.osztályos korcsoportban az országosan bejutó első 12 iskola csapata 50 ponttal való bejutását figyelembe véve :

Jenei Dávid és Kulcsár-Szabó Bendegúz (7. m) 48 pontot, Héri Balázs (7. m) 43 pontot ért el. Teljesítményük kiemelkedő. Minden esélyük adott, hogy a következő évben a szóbeli versenyre eljutva élvezhessék majd a Nemzeti Tehetség Program által meghirdetett következő tanévi meghívásos pályázatot, amely remélhetően már hagyományos módon, pl. budapesti kétnapos döntővel és szakmai programokkal fog megvalósulni.