Kőrösi Csoma Sándor halálának 180 évfordulója alkalmából hirdetett kreatív rajzpályázatot a szombathelyi Tibet Klub. Egyik tanítványunk édesanyjától jött a pályázat híre.

A 2. b egy rajzórát Csoma Sándor emlékezetének szentelt.

Végigkísérték életét születésétől haláláig, megkeresték a térképen, merre járt. Képeket nézegettek útjának helyszíneiről, a városokról, hegyekről. S aztán rajzaikon megörökítették életének egy-egy epizódját.

A képek ezekből nyújtanak ízelítőt:

1.  Kőrösi Csoma Sándor tablóképe /Bárány Jázmin rajza/

2. Szülőháza /Wittinger Alex rajza/

3. Alexandriában is járt /Kárpáti Heléna rajza/

4. Eljutott a mesés Bagdadba /Lakner Csaba rajza/

5. Legtöbbször gyalog járt, esetleg tevekaravánhoz csatlakozott /Keresztes Alex rajza/

6. Útjának végső állomása a nagy hegyek között: Darjeeling /Rózsa Luca rajza/

Nagyon kedves válaszlevelet kaptunk, melyben Eöry Beáta, a program megálmodója megköszönte részvételünket.

„Megható és lelket melengető az összeállítás és az Ön kísérő levele, külön köszönjük szépen!”

Meghívást kaptunk az eredményhirdetésre.

Szombathely elég messze van Budapesttől, az idő is elég rövid, mégis sikerült elutaznia az osztályfőnöküknek, a projekt ápolójának: László Gyöngyvér tanárnőnek.

A szervezők különdíjjal értékelték a gyerekek munkáit. Büszkeség, hogy a többi között a mi rajzaink is láthatóak a kiállításon.

A program részeként korabeli térképek egyedülálló gyűjteményéből térképészeti kiállítás is látható volt, melyekről Dr. Török Zsolt Győző, egyetemi docens nagyon érdekes előadást tartott.

Egyben felajánlotta, hogy iskolákba vándorkiállításként tovább mehetne a térképek ezen gyűjteménye. Külön izgalom és nagy megtiszteltetés, hogy a pályázaton részt vevő osztályként első körben kaptuk meg a lehetőséget iskolánk számára, a kiállítás fogadására.