Megérkezett a célállomásra a BárcziZoo-n gyűjtött állateledel-adomány. Október 11-én, a pályaorientációs napon a 6.b osztály két közeli menhelyre látogatott el. Először az újpesti Rex Kutyaotthont kerestük fel, ahol nemcsak az oda befogadott macskáknak és kutyáknak vittünk az iskolában gyűjtött konzervekből, száraz kutyatápokból, hanem az ott élő más állatokat (kecskéket, bárányokat) is megetettük a minket fogadó gondozó segítségével.
A program keretében végigjártuk az Állatsziget egységeit, miközben a lakók történetén keresztül beszélgettünk a felelős állattartásról, a vadvilág védelméről és azt is megtudtuk, hogy mi mindenben segítik munkájukat az ide járó önkéntesek.
Ezután Szentendrére mentünk az Árvácska Állatvédő Egyesülethez, ahol a gyerekek szintén adtak a gyűjtött adományból, megismerhették az ott élő kis- és nagykutyák történetét, az örökbefogadás menetét, a menhely mindennapos életét. Nagyon sok hasznos információt szereztünk az önkéntes munkáról és sok cicát simogattunk, így nagyon jól és hasznosan telt el a nap!
Köszönjük szépen minden adományozónak a segítséget!