Pályázati felhívás

2020. február 4-én lesz 40 éve, hogy megnyitotta kapuit a békásmegyeri lakótelep legendás iskolája, a BÁRCZI.
Igen, így csupa nagybetűvel, mert az épület jóval több, mint egy iskola. Közösségi tér, szellemi központ, innovációs műhely, időnként disco, bálterem vagy piknikező, szóval olyan hely, ahová sokan, sokszor és szívesen jártak és járnak vissza napjainkban is.
Már az indulást követő rövid egy – két évben is büszkén vallottuk magunkat bárczisnak, s nincs ez másképp napjainkban sem. Bárczisnak lenni több mint egy titulus. Nem rang, nem kitüntetés s nem is diadal. Több ezeknél, mert bárczisnak lenni feeling. Életérzés, tudás, biztonság.
Aki bárczis volt, vagy ma is az, biztosan számos olyan tapasztalat birtokában van, melyekkel visszaigazolhatók a fenti állítások.
Persze az iskola elmúlt negyven éve nem csak siker és ragyogás. Számos nehézséggel kellett megküzdenünk mind egyéni, mind pedig intézményi szinten. Vállat vállhoz vetve, összekapaszkodva azonban sikerült elérni azt, hogy mára a kerület egyik kimagasló, ha nem a legjobb iskolájáról szólhatunk.
A negyvenedik évfordulóhoz kapcsolódó ünnepi tanévben számos esemény, attrakció és kiadvány szól majd arról, hogy mit is jelent nekünk, s mit adott a kerületnek, a fővárosnak – s bátran és büszkén mondhatjuk – az országnak is iskolánk, a BÁRCZI.

Ennek részét képezi egy kiadvány is, az ÉVKÖNYV, melyben helyet kívánunk biztosítani a legjobb – iskolával kapcsolatos – írásoknak.
Ennek érdekében PÁLYÁZATOT hirdetünk: „Én és a Bárczi” témakörben.
–    A pályázatot az evkonyv@barczialtisk.hu címre kérjük elektronikus formában beküldeni,
–    a benyújtás határideje: 2019. november 10.
–    terjedelme: min. 1500, max. 5000 karakter.
Az beérkezett műveket szakmai zsűri fogja elbírálni. A legjobb írásokat megjelentetjük évkönyvünkben és az iskola honlapján. A zsűri által legszínvonalasabbnak ítélt alkotás(ok) írói a jubileumi kiadvány díszpéldányát kapják ajándékul.

Várjuk írásaikat!

A Szerkesztőbizottság