Bemutatkozás

„Ez a színház lényege: közös térben, közös időben megéljük önmagunkat, és azt, hogy egy közösséghez tartozunk.”
(Bozsik Yvette)

Iskolánk színjátszó szakköre, a Vadócok már 18 éve működik. A közösen átélt élmények közösséggé formálja minden évben a tagjait. Milyen élményekben volt részünk ezalatt az idő alatt? 2006-2008 között részt vettünk a Weöres Sándor Diákszínjátszó találkozón, ahol bronz majd ezüst minősítést kaptunk. 8 éve rendszeresen mutatunk be műsorokat a békásmegyeri Viziorgona Nyugdíjas Klub tagjainak, 4 éve pedig közös műsorokat is szervezünk.
2018. január 22-én már 4. alkalommal vettünk részt a József Attila Színház Ádámok és Évák Ünnepe programjában, ahol Arany János: Ágnes asszony című balladáját állítottuk színpadra. Arany diplomát kaptunk az előadásunkért. Mentorunk minden alkalommal Fehér Anna művésznő volt.
2016 októberétől több alkalommal forgatott szakköröseinkkel az M2 Hetedhét Kaland című műsora.
Előadásaink megvalósítását mindig segítette a képzőművészeti szakkör plakátok, díszletek és jelmezek tervezésével.
A 2017/2018-as tanévben a Nemzeti Tehetség Program (NTP) által kiírt nyertes pályázata segítségével színes és kalandos művészeti tehetséggondozó programban vettünk részt. Ennek keretében három nagyobb előadást készítettünk (iskolai karácsonyi műsor, a József Attila Színház által szervezett Ádámok és Évák Ünnepe program előadása és az iskolai március 15-i megemlékezés), két gyönyörű (2m x 3m) háttérképet tudtunk kinyomtattatni, amelyet később is tudunk használni. Két múzeumi foglalkozáson (OSZMI), színházlátogatáson (Kolibri Fészek) vettünk részt. A tanév programjának lezárásaként egy kétnapos kirándulással zárjuk a projektet (Aquincumi Múzeum és Óbuda, Esztergomi Vármúzeum és környéke).
A programot a képzőművészeti szakkörrel közösen valósítottuk meg. Ők a bábkészítésben is segítettek. Munkáikból az iskolában és a Békásmegyeri Közösségi Házban készítettek kiállítást, amely 2018. 05. 30-án nyílt meg, és egy hétig tekinthetik meg a lakótelepen élő érdeklődők.
Külön érdekesség, hogy több gyerek jár mindkét szakkörre.

Várjuk a következő tanév kihívásait!

Végül. Miért kapta a Vadócok nevet a színjátszó szakkör? Erre Mécs László szavaival tudok választ adni:

„Bátyám, én lelket oltok az evangéliomból,
midőn kobzom jóságos zenéjű verset költ:
vadócba rózsát oltok, hogy szebb legyen a föld!”

(Horváthné Láposi Éva és Végh Éva)

A Fővárosi Nagycirkusz „Mi a titka a cilindernek?” pályázatára  a Vadócok színjátszó szakkör és Paár Norbert a Nemzeti Tehetség Program pályázat támogatásának segítségével elkészített kisfilmet, itt tekinthetik meg: Cilinder titkai