Munkaterv

Programjaink

ÖKO akadályverseny
Képek

BárcziZoo

Október 4. az állatok világnapja. Ebben az évben ezt az eseményt rendkívüli módon ünnepeltük meg, megrendeztük a Bárczi-zoót, minden tanuló és tanár igyekezett zöldbe öltözni, a vállalkozó szelleműek állatka jelmezbe is bújhattak. Jó hangulatú napot töltöttünk együtt!

Képek

Kupak-art

Az idei bográcsfesztiválon nem csak finomabbnál finomabb étkek készültek, hanem igazi műalkotások is. Méghozzá műanyagkupakokból. Kisebbek és nagyobbak is kipróbálhatták magukat.

Képek

Ne Vásárolj Semmit! Nap

November 28-án rendezték meg világszerte a fejlett társadalmak túlfogyasztása elleni világnapot. A mozgalomhoz iskolánk is csatlakozott. A felsősök játékos vetélkedőn vehettek részt, a tökéletesen kitöltött feladatlapokért édesség járt! Gratulálunk a nyerteseknek!
Teleki Pál földrajz verseny

Intézményünket 2-2 hetedikes és nyolcadikos tanuló képviselheti a következő, területi fordulón. Köszönet a résztvevőknek, gratuláció a győzteseknek.
8. évfolyam: Debreczeni Tibor, Telek Brigitta
Luca napi vásár!

Idén is megrendezésre került az iskola hagyományos Luca napi vására. A gyerekek megunt, de másoknak még  értékes játékaikat kínálhatták eladásra, illetve hozhattak saját készítésű tárgyakat is. A mottó: Ne dobd el, add el!

Adventi kézműveskedés

Zsanett néni vezetésével december folyamán, szerda délutánonként adventi kézműveskedésen vehetnek részt az érdeklődők. Készülhet sok szép ajándék, megismerkedhettek új technikákkal. A szépségen és ötletességen kívül fontos az öko-szempont is, vagyis többnyire olcsó, újrahasznosított alapanyagok kerülnek a munkaasztalokra.

Madárkarácsony

Dec. 15-én délután madárkalács készítésre vár minden érdeklődőt Kati néni. Itt a tél! Ideje megtölteni a madáretetőket, és innen kezdve tavaszig folyamatosan gondoskodni kell azok újratöltéséről. Tehetünk bele olajos magvakat, sótlan szalonnát, almadarabokat, napraforgó magot, kölest. És természetesen az itatókba is kerülnie kell rendszeresen friss víznek!

Pontvadász!

Kati nénitől még lehet kérni a novemberi környezetvédelmi pontvadászt.
Hosszabbított leadási határidő: január 9.

Beszámoló